• Över 10.000 nöjda kunder!

När ska jag börja använda anti age-produkter?

|17/09, 2020

När ska jag börja använda anti age-produkter?

När är ska man bröja med anti aging-produkter, egentligen? Vi låter hudvårdsexperterna svara på det!

Det kan vara svårt att veta när man ska ta in anti age-produkter i sin hudvårdsrutin. Man kan ha en kompis som är fem år yngre än en själv som redan börjat med anti age-produkter sedan något år tillbaka medan ens mamma inte äger en enda anti age-kräm. Anti age-kategorin är inom hudvården ganska svår att förstå sig på eftersom att alls hud är olika.

Huden åldras inte lika och särskilt inte lika fort hos alla. En person som är 25 kan ha en hud som någon som är tio år äldre eller tvärt om. Allt beroende på hur man skött sin hud under sina år.

Din hy påverkas av hur du sköter om den och mycket av hudens utseende handlar om vad du har utsatt den för. Mycket som spelar in i hudens kvalite och utseende har att göra med solexponering, hudvård, fria radikaler och såklart det naturliga åldrandet som ingen kommer undan.

En hy som blivit utsatt för mycket sol och kanske blivit bränd några gånger kommer ofta att ha permanenta skador som kan orsaka fläckar, eksem, rynkor och ibland även hudsjukdomar. Det är alltså jätteviktigt att använda sig av solskydd för att inte förstöra och skynda på åldrandet av den hud man har. Som tur är kan nuvarande anti age-produkter stoppa åldrande av huden på ett ofarligt sätt. 

Det finns massvis av krämer och produkter som stoppar hudens åldrande men nu finns även vår produkt Lizette Intense som bland annat har en funktion vars uppgift är att stoppa men även förhindra åldrande av hudceller. Intense använder sig av LED-foto terapi,vilket är en teknik som används på salonger runt om i världen och som är en otroligt uppskattad behandling att göra för att huden inte ska åldras. Med hjälp av LED-foto terapin och  elektrisk muskelstimulation kan nybildning av kollagen och elastin ske vilket reducerar rynkor och återställer huden så att den känns ung och frisk igen. 

Klicka här för att komma till produkten!

När ska jag börja använda anti age-produkter?

Det finns inga direkta rätt eller fel om vid vilken ålder det är dags att börja med anti-age-produkter. Det innebär inte någon hälsorisk att börja med anti age-produkter för tidigt eftersom att produkterna inte kommer att ge någon effekt om det inte finns ett behov av anti-age produkter.

Det man däremot kan ha i minnet, som en riktlinje för när det kan vara dags att prova på anti age-produkter är att när huden passerat 30 år börjar kollagenproduktionen att minska vilket kommer innebära en hud med mindre elasticitet, mindre volym och mindre spänst.