• Över 10.000 nöjda kunder!

Hur blir man av med akne?

|20/09, 2020

Hur blir man av med akne?

Låt oss svara på denna så ofta ställda fråga en gång för alla: hur blir man av med akne på bästa sätt?

Det finns dem som fortfarande tror att akne och finnar beror på dålig hygien. Så är det absolut inte. Akne är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar, inget annat. Sedan är det hormonförändringar som ökar talgproduktionen i körtlarna.  Att ha problem med akne är vanligt och eftersom vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på bröstet och på ryggen så blir dessa ställen mer utsatta för uppkomst av akne. Många som lider av svåra akneproblem vill bli av med sina utslag av diverse anledningar. Därför ska vi i det här inlägget prata om hur man blir av med akne på effektiva sätt.

Hur blir man av med akne?

Det finns många sätt att bli av med eller minska sina besvär när det kommer till akne. Metoderna kan dock variera på grund av hur svår akne man har. I värsta fall kan man behöva uppsöka läkare och få antibiotika mot sina besvär.

Vad kan jag göra själv?

1. Rengöra

Tvätta ansiktet med en mild tvål en till två gånger per dag, förslagsvis på morgonen och på kvällen. Att tvätta fler gånger än så är inte nödvändigt eftersom att akne inte beror på en oren hy, utan överproduktion av talg i talgkörtlarna.

2. Undvika feta krämer 

Undvik att använda produkter som kan täppa till talgkörtlarna. Om du täpper till dem finns risken att dem kommer att producera ännu mer talg vilket kommer leda till värre besvär. Smörj dock in huden då och då så att den inte blir torr. Det är viktigt att hitta en bra fuktbalans så att aknen inte blir värre eller att huden blir torr.

3. Använda Lizette Intense

Lizette Intense har en av fyra funktioner som är skapt för att eliminera akne bakterien. Det blåa LED-ljuset är speciellt framtaget för att minska aknen långt ner i porerna och förbättra den naturliga läkningsprocessen. Har du mycket svåra besvär rekommenderar vi att du bokar en undersökning hos en läkare så att du kan få en remiss till en hudläkare.

Intense erbjuder även en rengöringsfunktion som tvättar dina porer på djupet vilket kan minska risken att få inflammerade talgkörtlar och därmed akne.

Det finns såklart ännu fler metoder för hur man blir av med akne men detta är våra absolut bästa tips som vi vet fungerar!